Presservice och PR för företag

Den tyska pressen måste vara informerad om den skall rapportera en händelse eller ett evenemang, vilket mycket sällan sker. Speciellt mindre tidningar, tidskrifter och fackpress förväntar sig att bli informerade på tyska, också när det händer något i Göteborg.
 
Göteborg erbjuder varje år hundratals ekonomiska, politiska och kulturella evenemang som är av intresse för tyska läsare. Genom Göteborg Aktuells presservice får ni hjälp med att värdera upp Göteborg på olika sätt också till en internationell nivå. En enda artikel i en tysk tidning eller tidskrift om Göteborg kan ge tusentals nya besökare eller hjälpa företagen att skapa värdefulla kontakter i Tyskland, särskilt om ett pressmeddelande på tyska går direkt till målgruppen.
 
Alla svenska företag som har ett dotterbolag eller har sitt företag representerat i Tyskland behöver ett företag som Göteborg Aktuell, vilka hjälper till med PR och pressmeddelanden. PR är nödvändigt för de företag som vill slå rot i Tyskland och för alla som arbetar direkt eller indirekt med tyska turister. Även om en webbplats idag hjälper ett företag att blir känt, så kan den bästa webbplats inte ersätta PR-arbete och en pressinformation, som alltid är ett komplement till en webbplats.
 
PR, pressinformation och kontakter med Tyskland är viktigt och nödvändigt för varje akademisk institution, såväl som för svenska företag som söker nya partners i Tyskland. Lika viktigt är det också för hotell och restauranger som vill nå en tysk publik. Göteborg Aktuell är här rätt partner, som binder samman de tyska behoven och svensk marknadsföring med sin presservice, sitt PR-arbete och sin pressinformation.
 
Vår presservice har ett bildarkiv med tusentals foton från Göteborg som vi kan använda för era projekt. Vi skriver också artiklar och reportage om evenemang och sevärdheter i Göteborg för tyska tidningar. Presservice betyder för Göteborg Aktuell att använda alla metoder för att hjälpa er att informationen kommer till rätt person i Tyskland.